Header St Jan Roosendaal 2
Header St Jan Roosendaal 2

Terug naar vroeger tijden

St Jan Roosendaal 1

Een kerk met een rijk verleden

De St.Jan heeft een rijk verleden en is nauw verbonden met de geschiedenis van Roosendaal. In 1268 werd door een aantal lokale parochianen een stuk grond geschonken voor de bouw van een kapel die op de plaats 'Rosendale' stond. De kapel bevond zich op gelijke afstand van de gebieden Langdonk, Hulsdonk en Kalsdonk. Op de plaats van de toenmalige kapel staat nu de voormalige kerk de St.Jan.

Alleen de toren bleef overeind
Na verschillende branden verkeerde de St.Jan in zo´n slechte toestand dat het gebouw gesloopt moest worden. Alleen de oude toren bleef staan. Uiteindelijk werd in de jaren 1836 - 1839 de huidige St.Jan gebouwd in zogenaamde Waterstaatstijl.

Heb je vragen? Wij helpen graag
Hutten Veghel Meetings Events Eten Drinken 1

Remake

Nadat de kerk aan de eredienst werd onttrokken kreeg de St.Jan een complete remake. In plaats van communies en uitvaarten werd de St.Jan omgebouwd tot een prachtige evenementenlocatie met Hutten als eventpartner en professionele cateraar. Terwijl het oorspronkelijke uiterlijk behouden bleef werd het hoogaltaar (in barokke stijl uit 1840), de zijaltaren, de preekstoel, de biechtstoelen en het orgel gehandhaafd en moderne toiletvoorzieningen, verwarming, ventilatie en een goede geluidsisolatie toegevoegd. 

Contact

0165 - 395 045

Mail ons

Kom langs!